Stephanie Francke

Bram Soentjens | Jesse van der HamRoefke van der Louw | Stephanie FranckeMelanie Garett | Tineke van Geuns | Ferry Vogelaar | Xandra ZijlstraJanneke Boonstra

Docent Saxofoon
Stephanie Francke

stephanieStephanie Francke (1989) is op haar negende begonnen met het bespelen van de altsaxofoon en later kwam daar de sopraansax bij. Ze speelde vele jaren fanatiek bij fanfare ‘Luctor et emergo’ uit Zoutelande en al vroeg wist ze dat ze verder wilde in de muziek.

In 2012 is Stephanie afgestudeerd aan het Rotterdams conservatorium waar ze lessen volgde bij o.a. Simon Rigter, Ben van den Dungen en Dick de Graaf. Al tijdens haar tijd op het conservatorium was ze heel actief en begon een eigen kwartet waarmee ze intussen al twee albums heeft uitgebracht. Met haar groep stond ze onder meer op het North Sea Jazzfestival, won ze in 2012 de Erasmus Jazzprijs, stond ze in 2013 in de finale van de European Jazz Competition en in 2016 in de finale van Dutch Jazz Competition. Daarnaast deed ze een groot aantal theaters aan met de productie New York ‘Round Midnight en geeft regelmatig solo optredens.

Stephanie heeft veel ervaring in het geven van groepslessen, workshops en privé lessen. Sinds november 2012 is Stephanie als saxofoondocent verbonden aan Harmonie Nootdorp.