Bram Soentjens

Bram SoentjensRoefke van der Louw |Melanie Garett | Tineke van Geuns | Ferry Vogelaar | Xandra Zijlstra | Janneke Boonstra

Dirigent Harmonieorkest en Jeugdharmonie
Bram Soentjens

bramBram Soentjens (1984) werd geboren in Venlo. Bram zette zijn eerste muzikale stappen bij harmonie Sint Caecilia in Blerick en kreeg daarnaast les van Jacq Sanders aan de Venlose muziekschool. Tijdens zijn middelbare schoolperiode begon zijn interesse voor muziek en dirigeren te groeien. Bram zijn muzikale loopbaan begon in 2003 toen hij hafabra-directie en bijvak trompet ging studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Gedurende deze periode volgde hij masterclasses bij Hans Leenders en David King. Daarnaast heeft hij deelgenomen aan dirigeerclinics waaronder King Size ConductingEntornos en Life Long Learning. Vervolgens studeerde Bram directie- en compositielessen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Het examenproject La Pasión del Viento Solano werd georganiseerd ten behoeve van zijn afstuderen. In 2009 heeft Bram zijn bachelorstudie succesvol afgesloten.

Nadat Bram deze opleiding had afgerond is hij orkestdirectie bij Arjan Tien gaan studeren. Vanaf 2011 is hij naast de hoofdvaklessen ook privélessen gaan volgen bij Roberto Benzi in Parijs. Tijdens deze studie heeft hij deelgenomen aan masterclasses van professor Kenneth Kiesler en Colin Metters. Verder dirigeerde Bram het Fontys kamerorkest en assisteerde bij diverse symfonieorkesten waaronder het KwaZulu Natal Philharmonic Orchestra in Durban. In dezelfde periode is Bram in verschillende projecten werkzaam geweest voor het Magogo kamerorkest. Bram heeft eindexamen gedaan met het Philharmonisches Orchester Hagen (Duitsland) en is sinds juni 2012 afgestudeerd als Master of Music.