najaarsconcert 2016 met een mooie solo van Jesse van der Ham

De theaterzaal van CuturA is goed gevuld als voorzitter Charles Aangenendt het publiek welkom heet bij het najaarsconcert 2016.

De harmonie heeft een mooi programma samengesteld rondom het thema dans met een solostuk voor Jesse van der Ham, die afgelopen zomer is afgestudeerd op bastrombone aan de hogeschool voor kunsten Codarts in Rotterdam. Voor de pauze is het de beurt aan de jeugdleden. De slagwerkgroep onder leiding van Ferry Vogelaar speelt een paar strakke nummers, de startersgroep speelt stukken van Jacob de Haan die speciaal voor beginnende muzikanten zijn geschreven en het opleidingsorkest laat met "Soldier and the Princess" horen dat een aantal spelers toe is aan de overstap naar het grote orkest.
Na de pauze zet het harmonieorkest onder leiding van Bram Soentjens in met de klassieke klezmer Shirim. In de nummers "The Young Swan" en "A tribute to Michael Jackson" zijn er mooie solo's weg gelegd voor Jeroen op hobo, Shaam op altsax en Yvonne op trompet. Bij het optreden van Jesse van der Ham valt het warme geluid van de bastrombone en zijn vloeiende spel mooi samen met de melancholie van "Oblivion" van Piazzolla. Het concert wordt afgesloten met een grote finale, Soul Bossa Nova, met alle leden van de vereniging. Het publiek heeft genoten van een echt familie concert.
Op deze plaats wordt ook de middenstand van de Parade bedankt voor de beschikbaar gestelde prijzen voor de loterij die is gehouden.