Docenten

Trombone


JESSE VAN DER HAM

Jesse kreeg op 10-jarige leeftijdzijn eerste trombone lessen bij Paul van Egmond en later bij Martien de Kam. Na een aantal jaar spelen in verschillende jeugd symfonieorkesten wilde Jesse meer doen met zijn muzikale passie waarna hij in de vooropleiding van het Rotterdams Conservatorium (Codarts) terecht kwam bij Ben van Dijk. In navolging van zijn leraren verhuisde hij in september 2011 naar het Conservatorium van Amsterdam waar hij in juni 2013 zal afstuderen. Naast zijn hoofdvak volgde Jesse ook HaFaBra-directielessen bij Carlo Balemans en Jan Schut. Ook volgde hij masterclasses bij o.a. Brandt Attema, Stefan Schultz, James Markey, Michel Bequet en Bart van Lier.

Jesse won met de Trombone Class Rotterdam in 2009 de Emory Remington Trombone Choir Competition (Aarhus), en was finalist in de Donald Yaxley Bass Trombone Competition in 2011 (Nashville, TN) en de ITA Quartet Competition in 2012 (Paris).

Naast zijn eigen trombone kwartet (Erasmus Trombone Quartet) heeft Jesse ook ervaring opgedaan in verschillende orkesten en ensembles als het Jeugd Orkest Nederland, Promenade Orkest, Nationaal Jeugd Jazz Orkest, KC Bigband en het Nieuw Trombone Collectief.

 

Jesse is dirigent van de startersgroep en het opleidingsorkest, en geeft daarnaast trombone en baritonlessen.


Trompet


Bram Soentjens

Bram Soentjens (1984) werd geboren in Venlo. Bram zette zijn eerste muzikale stappen bij harmonie Sint Caecilia in Blerick en kreeg daarnaast les van Jacq Sanders aan de Venlose muziekschool. Tijdens zijn middelbare schoolperiode begon zijn interesse voor muziek en dirigeren te groeien. Bram zijn muzikale loopbaan begon in 2003 toen hij hafabra-directie en bijvak trompet ging studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Gedurende deze periode volgde hij masterclasses bij Hans Leenders en David King. Daarnaast heeft hij deelgenomen aan dirigeerclinics waaronder King Size ConductingEntornos en Life Long Learning. Vervolgens studeerde Bram directie- en compositielessen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Het examenproject La Pasión del Viento Solano werd georganiseerd ten behoeve van zijn afstuderen. In 2009 heeft Bram zijn bachelorstudie succesvol afgesloten.

Nadat Bram deze opleiding had afgerond is hij orkestdirectie bij Arjan Tien gaan studeren. Vanaf 2011 is hij naast de hoofdvaklessen ook privélessen gaan volgen bij Roberto Benzi in Parijs. Tijdens deze studie heeft hij deelgenomen aan masterclasses van professor Kenneth Kiesler en Colin Metters. Verder dirigeerde Bram het Fontys kamerorkest en assisteerde bij diverse symfonieorkesten waaronder het KwaZulu Natal Philharmonic Orchestra in Durban. In dezelfde periode is Bram in verschillende projecten werkzaam geweest voor het Magogo kamerorkest. Bram heeft eindexamen gedaan met het Philharmonisches Orchester Hagen (Duitsland) en is sinds juni 2012 afgestudeerd als Master of Music.

Bram is als dirigent verbonden aan de Sint Jan’s Fanfare uit Zoeterwoude, muziekvereniging Harpe Davids uit Schiedam en blazersensemble BBE uit Vught. Naast deze vaste aanstellingen assisteert hij regelmatig bij amateur blaas- en symfonieorkesten. Verder is Bram werkzaam als kleinkoperdocent bij Koninklijke Harmonie Nootdorp en de Sint Jan’s fanfare. Het komende seizoen dirigeert hij het Stichting Project Orkest Nederland met als muzikaal hoogtepunt de concertreis naar Tsjechië.

Klarinet

roefke van der LouwSaxofoon

STEPHANIE FRANCKE

Stephanie Francke (1989) is op haar negende begonnen met het bespelen van de altsaxofoon en later kwam daar de sopraansax bij. Ze speelde vele jaren fanatiek bij fanfare ‘Luctor et emergo’ uit Zoutelande en al vroeg wist ze dat ze verder wilde in de muziek.
In 2012 is Stephanie afgestudeerd aan het Rotterdams conservatorium waar ze lessen volgde bij o.a. Simon Rigter, Ben van den Dungen en Dick de Graaf. Al tijdens haar tijd op het conservatorium was ze heel actief en begon een eigen kwartet waarmee ze intussen al twee albums heeft uitgebracht. Met haar groep stond ze onder meer op het North Sea Jazzfestival, won ze in 2012 de Erasmus Jazzprijs, stond ze in 2013 in de finale van de European Jazz Competition en in 2016 in de finale van Dutch Jazz Competition. Daarnaast maakt ze nu deel uit van saxofoon kwartet ‘Spoken’, deed een groot aantal theaters aan met de productie New York ‘Round Midnight en geeft regelmatig solo optredens.

Als docent is Stephanie ook verbonden aan Kunstpuntgouda en heeft ze een lespraktijk aan huis.

Sinds november 2012 is Stephanie als saxofoondocent verbonden aan Harmonie Nootdorp.

Hoorn en ander kopernadine Baer

Nadine Baer, 26, begon met trompetles op de leeftijd van 9 jaar.
In 2006 is ze toegelaten tot het "Musikgymnasium Schloss Belvedere" in Weimar (Duitsland) waar zij een student was van de trompetklas van Alexander Suchlich en Steffen Naumann.
Als trompettist werd ze beloond met eerste en tweede prijzen in nationale competities op federaal niveau, zoals Jugend Musiziert (2006/2008) (Chamber Music / solo-optreden).
In 2007 toerde ze met het Europees Kamerorkest (EVACO) in Hongarije en Roemenië om het Double Concerto uit te voeren voor trompet en althobo "Quiet City" van Aaron Copland. In 2012 nam ze deel aan diverse pan-Europese concerten met het "Omega Symphony en Rhapsody Tour 2012" met Katy Zee en JC Connington als speciale gasten. Een jaar later in 2013 werd ze gevraagd om enkele solo's voor JC Connington’s debuut album / Atlantic Records (UK) op te nemen. Nadine nam deel aan verschillende internationale jeugdorkest uitwisselingen zoals NJO, BISYOC en EVACO. Ze speelt ook de barokke Trompet die zij uitvoert in verschillende kamermuziek- en orkestprojecten met concerten in Nederland en Duitsland.
Nadine had lessen en Masterclasses van o.a. Henrick Bierwirth, Hans-Joachim Krumpfer, Mark David, John Wallace, Reinhold Friedrich en Matthias Höfs. Momenteel studeert ze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Gertjan Loot en Susan Williams.

 

"Bringing Music To Life"
Nadine geeft ook trompetlessen voor kinderen, tieners en volwassenen! Iedereen is welkom die muziek wil beleven, niet alleen door het spelen van de juiste noten, maar door muziek te leren kennen op een meer holistische en speelse manier!
Ze geeft les in het Duits, Engels en Nederlands.
Meer info: www.nadinebaer.jimdo.com

Dwarsfluit

Hannah de witte 

Hannah de Witte (2-4-'85) kreeg haar eerste fluitlessen op zevenjarige leeftijd van Gerdien Wichers aan Parnas centrum voor de kunsten in Leeuwarden. Ze behaalde in 2012 haar diploma Master of Music met de gradatie 'excellent' af aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze studeerde bij Marieke Schneemann. In 2010 studeerde ze voor haar bachelor af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Haar docenten waren Thies Roorda, Eline van Esch en Rien de Reede. Orkestlessen kreeg ze van Kersten McCall en Emily Beynon, solofluitisten van het Koninklijk Concertgebouworkest. Regelmatig wordt ze als gastspeler uitgenodigd bij diverse professionele orkesten als het Residentie Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, Holland Symfonia, de Marinierskapel en het AskoSchönberg Ensemble. Ze speelde onder leiding van befaamde dirigenten als Jaap van Zweden, Reinbert de Leeuw en Jan Willem de Vriend. Daarnaast speelt kamermuziek een grote rol. Hannah maakt deel uit van Trio Cortado, bestaande uit fluit, althobo en basklarinet. Dit trio bestaat sinds december 2012 en is een groeiend succes op de Nederlandse podia. In 2014 behaalden zij de halve finale van het Internationaal Kamermuziekconcours in Almere. In datzelfde jaar waren zij te gast bij het programma Opium op Radio 4 en openden zij in 2014 de kamermuziekserie in de Kleine zaal van het Concertgebouw. Als fluitdocente geeft Hannah met veel plezier les op muziekverenigingen in Nootdorp, Voorschoten, en Pijnacker.

Slagwerk

FERRY VOGELAAR

 

Tijdens en na zijn studie aan hert Koninklijk Conservatorium in Den Haag was Ferry jarenlang vebonden aan diverse slagwerkensembles zoals Percossa en Circle Percussion. Naast het zelf musiceren vindt hij het ook leuk om les te geven.

De laatste jaren heeft Ferry zich toegelegd op het leiden van ensembles. Zo leidt hij op dit moment de slagwerkgroep van muziekvereniging Sint Caecilia in Schipluiden. Ook bij Harmonie Nootdorp is Ferry gestart met een slagwerkgroep.

Ferry leidt zijn leerlingen op zowel op ongestemd slagwerk (trommels) als op gestemd slagwerk (xylofoon, pauken). Alles komt te zijner tijd aan de orde.