Trombone


JESSE VAN DER HAM

Jesse kreeg op 10-jarige leeftijdzijn eerste trombone lessen bij Paul van Egmond en later bij Martien de Kam. Na een aantal jaar spelen in verschillende jeugd symfonieorkesten wilde Jesse meer doen met zijn muzikale passie waarna hij in de vooropleiding van het Rotterdams Conservatorium (Codarts) terecht kwam bij Ben van Dijk. In navolging van zijn leraren verhuisde hij in september 2011 naar het Conservatorium van Amsterdam waar hij in juni 2013 zal afstuderen. Naast zijn hoofdvak volgde Jesse ook HaFaBra-directielessen bij Carlo Balemans en Jan Schut. Ook volgde hij masterclasses bij o.a. Brandt Attema, Stefan Schultz, James Markey, Michel Bequet en Bart van Lier.

Jesse won met de Trombone Class Rotterdam in 2009 de Emory Remington Trombone Choir Competition (Aarhus), en was finalist in de Donald Yaxley Bass Trombone Competition in 2011 (Nashville, TN) en de ITA Quartet Competition in 2012 (Paris).

Naast zijn eigen trombone kwartet (Erasmus Trombone Quartet) heeft Jesse ook ervaring opgedaan in verschillende orkesten en ensembles als het Jeugd Orkest Nederland, Promenade Orkest, Nationaal Jeugd Jazz Orkest, KC Bigband en het Nieuw Trombone Collectief.

 

Jesse is dirigent van de startersgroep en het opleidingsorkest, en geeft daarnaast trombone en baritonlessen.