De dirigent

Dirigent van het Harmonie orkest

Bram Soentjens

Bram Soentjens heeft zijn muzikale wortels liggen bij Harmonie St. Caecilia (Blerick) en volgde zijn opleiding aan de muziekschool waar hij trompetles kreeg van Jacq Sanders (Venlo).

Zijn muzikale loopbaan begon toen hij hafabra-directie ging studeren bij Alex Schillings aan het Koninklijk Conservatorium (Den Haag). In deze periode volgde hij masterclasses bij een aantal gerenommeerde dirigenten, waaronder Hans Leenders en Jan Cober. De opleiding werd voltooid bij Hardy Mertens aan de Hogeschool voor de Kunsten (Tilburg) alwaar hij een vervolgstudie orkestdirectie begon onder supervisie van Arjan Tien en privélessen ging volgen bij Roberto Benzi (Parijs). In zijn streven om zich symfonisch te ontplooien nam hij deel aan masterclasses van Kenneth Kiesler (Leipzig) en Colin Metters (Vilnius). In het kader van zijn opleiding dirigeerde hij diversen symfonieorkesten waaronder het Fontys Kamerorkest (Tilburg), KwaZulu Natal Philharmonic Orchestra (Durban) en het Philharmonisches Orchester (Hagen) waarmee hij in 2012 afstudeerde voor zijn master orkestdirectie.
Tijdens zijn studie heeft Bram gewerkt als partituuradviseur van het Magogo Kamerorkest (Tilburg) en was dirigent en artistiek leider van Stichting Project Orkest Nederland. In deze periode was hij ook werkzaam voor het Bosch Blazers Ensemble. Tot op heden assisteert hij regelmatig bij Stichting Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek (Leiden) en is daarnaast verbonden aan muziekvereniging Harpe Davids (Schiedam) en Harmonie Nootdorp. Ook dirigeert Bram met veel plezier de Symphonic Seniors, een initiatief van het Residentie Orkest (Den Haag).
Verder is Bram werkzaam als freelance arrangeur en geeft hij trompetles bij verschillende muziekverenigingen.

Dirigent van het opleidingsorkest en de startersgroep

JESSE VAN DER HAM

Voor een beschrijving van de biografie van Jesse klik hier.