Geschiedenis 2005-2013

In 2005 wordt met een druk bezocht jubileumconcert in Crayenburgh het 70 jarig bestaan van de vereniging gevierd Hierbij werd tegelijk het 60 jarig lidmaatschap van Janus Janssen herdacht, een uniek jubileum dat wellicht nooit meer voor zal komen in ons verenigingsleven.

In 2007 nemen we afscheid van Dirkjan de Boer die ons dan 8 jaar muzikaal aangevoerd heeft. Zij opvolger is de uit het Limburgse Venlo afkomstige jonge dirigent Bram Soentjens. Hij heeft frisse ideeën over orkest en verenigingsleven en stimuleert ons tot het opzetten van een muziekproject op de basisscholen in 2008. Met financiële steun van het Coöperatiefonds van de Rabobank Nootdorp-Pijnacker konden we leskoffers uitdelen op de basisscholen en alle leerlingen uit de groepen 5, 6 en 7 bij ons ontvangen voor het volgen van een lessencircuit. Hierin maken de leerlingen kennis met de werelden van de muziek, de blaasinstrumenten en de slagwerkinstrumenten. Vervolgens konden de leerlingen zich inschrijven voor het volgen van 2 workshops op een instrument naar keuze. Hiervan werd massaal gebruik gemaakt door liefst 120 kinderen. Tenslotte gaven zich 27 kinderen op voor het volgen van muzieklessen. Dat leidde in 2009 tot de oprichting van een mini orkest voor het oefenen van samenspel.

Harmonie Nootdorp  16 december 2007

In 2010 wordt het project herhaald en maken we ons op voor de viering van het 75 jarig bestaan van de vereniging. Maar Bram is dan net met gemengde gevoelens bij ons vertrokken naar de grote vereniging harmonie Arti in Alphen.

Onze nieuwe dirigent is de trombonist Klaas van Slageren, afkomstig uit Friesland.  Klaas blijkt een begaafd arrangeur, een eigenschap die hij inzet om concerten met ons uit te voeren in samenwerking met zangsolisten of zelfs een klein ensemble. Zo zijn er concerten geweest met zangeres Kitty Roeffen in een uitvoering van Het Dorp; het Trio Rakefet met Lord of the Dance; Mirjam van der Beek met Let me entertain You.

In 2012 komt het leden aantal te gevolge van weer een geslaagd project voor de basisscholen op een voorlopig historisch hoogtepunt: 109 leden, waarvan er 60 muzieklessen volgen.

In 2013 besluit Klaas terug te keren naar het Noorden. Hij neemt afscheid met een Najaarsconcert in CulturA met het thema Opera. De tenor Bart van der Berg voert met ons 2 aria's uit: Nessun Dorma en E Lucevan le Stelle. Tijdens dit concert wordt ook aandacht besteed aan het feit dat Kees Sluis en Piet van Hagen 25 jaar als voorzitter en vice-voorzitter de vereniging hebben gediend. Tot ieders verrassing reikt Burgemeester Buddenberg aan beide heren een koninklijke onderscheiding uit. Het wordt gevierd met een gezellige receptie na afloop van het concert.

Bram Soentjens keert terug als dirigent van Harmonie Nootdorp.

Bij het Kerstconcert van dat jaar wordt de zilveren bondsspeld uitgereikt aan klarinettist Plonie van Leeuwen ter gelegenheid van haar 25 jarig lidmaatschap.