Muziekproject voor de basisscholen

Van 22 t/m 27 september komen de groepen 5 en 6 van de basisscholen van Nootdorp op bezoek bij de muziekopleiding van Harmonie Nootdorp in gebouw Nové. In augustus zijn bij die groepen al leskoffers van het project Windkracht 6 uitgedeeld, waaruit de kinderen op school lessen hebben kunnen volgen.  

In een circuit van drie lessen kunnen de leerlingen onder deskundige begeleiding horen hoe mooi de houtinstrumenten dwarsfluit, klarinet, saxofoon en fagot, de koperinstrumenten trompet, hoorn, tuba en trombone en het slagwerk klinken en proberen om er zelf op te spelen. Dat valt niet mee, maar met wat aanwijzingen lukt het meestal wel. Met vlot rouleren heeft iedere leerling bijna alle instrumenten in handen gehad en kunnen uitproberen. Foto impressie van het project

Zoals gezegd gaat deze eerste kennismaking met een echt blaasinstrument met veel enthousiasme gepaard en zijn de kinderen oprecht verbaasd hoe het klinkt en voelt om een instrument echt vast te hebben. De lessen worden afgesloten met een uitnodiging om op zaterdag 1 en 8 oktober naar workshops te komen voor echte muziek lessen en een optreden. Daarvoor krijgen de kinderen een flyer mee naar huis met een aanmeld strook voor het volgen van de workshops.