Harmonie Nootdorp voor het eerst op kamp!

Afgelopen zaterdag was het druk bij Nové, de oefenruimte van harmonie Nootdorp. 28 kinderen kwamen om 9.00 uur aan met logeerspullen en hun instrument om op kamp te gaan.
In Nové werd begonnen met een kenningsmakings-bingo en daarna werd er gerepeteerd op drie nieuwe muziekstukken. Na de repetitie stapten de kinderen op de fiets en vertrokken in groepjes naar het kamphuis. Door middel van een fietspuzzeltocht, met zelfs een bezoek aan de molen en de molenaar, kwam iedereen op tijd voor de lunch in Delft aan.
Na de lunch werd begonnen met een slagwerkworkshop. In een uur tijd werd er al een heel behoorlijke samba gespeeld door onze 28 jeugdleden op alle mogelijke slagwerk- en percussie-instrumenten. Dit dankzij de inspirerende werkwijze van Ferry Vogelaar, onze slagwerkdocent. Daarna volgden er groepsrepetities voor de koperblazers, de houtblazers en de slagwerkers om tot slot nog een keer met zijn allen te repeteren. Inmiddels was er voor het avondeten gezorgd en waren er 40 overheerlijke pizza’s, die iedereen zich goed liet smaken.
En toen was het tijd voor de Fun Challenge onder de bezielde leiding van Robert Bennis. Allerlei spelletjes en allerlei materialen (o.a. spaghetti, koekjes, ping-pong balletjes, meetlinten, tissues) werden gebruikt. Er werd fanatiek maar sportief gestreden door alle teams. Een super geslaagde avond. Daarna was het dan tijd om te gaan slapen, tenminste dat was de bedoeling......
Zondag om 8 uur zat iedereen weer fris en fruitig klaar voor het ontbijt. Heerlijke eieren met spek, roerei (met dank aan Toon en Rian), koude pizza en nog een heleboel lekkers stond op tafel en er werd weer flink van gesmuld. Er volgde nog een slagwerkworkshop en een gezamenlijke repetitie om de puntjes op de i te zetten voor de uitvoering voor de ouders en andere belangstellenden.
Om 14.00 uur waren alle stoelen bezet door publiek en kon de uitvoering beginnen. Jesse van der Ham (onze gedreven dirigent van de startersgroep en het opleidingsorkest) dirigeerde de drie nieuwe stukken en het klonk geweldig! Super knap dat er in een korte tijd zoveel geleerd is (ook met dank aan Bram Soentjens en Ferry Vogelaar) en er met zo veel plezier mooie muziek werd gemaakt. Er is veel talent aanwezig bij harmonie Nootdorp, dat was goed te horen! Onder leiding van Ferry werd de samba uitgevoerd wat ons in Braziliaanse sferen bracht. Heerlijke zomerse muziek en met veel plezier gespeeld. Glimmend van trots (volkomen terecht) vertrokken de ouders weer met de kids terug naar huis.
We kijken met zijn allen terug op een zeer geslaagd weekend, wat zeker voor herhaling vatbaar is.
Eén van de kinderen had het volgende opgeschreven: “Het kamp was echt super leuk! De spelletjes waren echt heel leuk. Ik hoop dat er nog wat kampen komen, ik heb ook veel vrienden gemaakt”.