Geschiedenis 2014-

In 2014 overlijdt ons bestuurslid Ton Leenen. Op verzoek van zijn vrouw wordt hij uitgeleide gedaan door het orkest met vrolijke muziek: Sinatra in concert en The Louis Armstrong Medley. In 2015 bestaat de vereniging 80 jaar, een jubileum dat door de aanhoudende aanwas van nieuwe leerlingen met een aantal stevige orkesten gevierd kan worden. Op 15 november worden er in theater CulturA 2 jubileumconcerten uitgevoerd die beide tot de laatste plek uitverkocht zijn. Een staatsieportret dat voor de gelegenheid gemaakt wordt toont hoe groot de groep spelende leden inmiddels is gegroeid.

Even voor het jubileumconcert hebben we een bijzonder dubbelconcert t.g.v. een Oktoberfest in Herberg Vlietzicht, samen met een Beierse muziekkapel uit Jengen. Zij waren hierheen gekomen vanwege de pensionering van onze Duitse trompettist Lothar Appelt. Hij keert terug naar Jengen.

Bij de ledenvergadering van 2016 treedt voorzitter Kees Sluis af na 28 jaar voorzitterschap en draagt de voorzittershamer over aan Charles Aangenendt, die als penningmeester al goed bekend is met de vereniging.

In april 2016 houdt de vereniging voor het eerst in haar bestaan een muziekweekend voor de jeugdleden. Het is een groot succes en als het aan de jeugd ligt, wordt het een traditie.