Pittig Lenteconcert geslaagd voor jong en oud

De zon schijnt, maar het is te koud om zonder jas buiten te zitten als op zondagmiddag 12 april het voorjaarsconcert van Harmonie Nootdorp begint. De zaal van de Jozefschool is volgestroomd met frisse gezichten die verwachtingsvol klaar zitten om de verrichtingen van familie, bekenden, kinderen of kleinkinderen gade te slaan. Meer foto's ------->
Ze worden direct beloond met een pittig optreden van de slagwerkgroep onder leiding van Ferry Vogelaar. Hoewel drie man sterk weren ze zich dapper en vullen de zaal met gevoel voor ritme. Het vervolg is voor de startersgroep. Jesse van der Ham durft het aan om met de euphoniumspeler met een lange solo noot te beginnen. Een spannende opgave voor een beginnende muzikant, maar met de benodigde concentratie weet hij het tot een goed einde te brengen en dat wordt beloond met een dik applaus. Voor het gezamenlijke nummer van Startersgroep en Opleidingsorkest is het podium bijna te klein. Een kleine dertig jeugdleden spelen met flair een nummer uit de film Lion King. Met het thema filmmuziek gaat ook het Opleidingsorkest onder leiding van Jesse verder. Het publiek geeft blijk van waardering voor deze bekende thema’s uit Disney en Pixar films.
Het thema “Amerika” van het optreden van het Harmonie orkest komt direct naar voren met het eerste nummer “Statue of Liberty”. Een modern stuk uit 2014 dat het orkest onder leiding van Bram Soentjens strak uitvoert. Ook in het stuk New York Overture van Kees Vlak laat het orkest horen wat het in het afgelopen seizoen heeft bereikt, een betere balans in de klank, meer variatie in dynamiek en vooral meer lef bij de overgangen in tempi. Kortom, het publiek genoot van dit concertstuk. Een themaconcert Amerika kan natuurlijk niet zonder swing. Het optreden wordt dan ook afgesloten met een “Birdland” dat staat als een huis en een “Louis Armstrong Medley” waarin de trompet sectie zich kan uitleven en de eerste trompettist kan excelleren.
Na afloop kan Harmonie Nootdorp terugzien op een geslaagd concert, waarbij het vooral trots kan zijn op zijn bloeiende jeugdafdeling, enthousiaste docenten en inspirerende muzikale leiding.