Smaakvol en gezellig najaarsconcert 2014

Het is stralend herfst weer als om twee uur de aula van de Jozefschool volstroomt met publiek. Tijdens de podiumrepetitie zijn de laatste puntjes op de i gezet en is de grote finale nog een keer doorgenomen. Alles staat klaar voor een aantrekkelijke middag vol muziek. meer foto's------->
Na een welkomst woord door voorzitter Kees Sluis laat de vernieuwde slagwerkgroep onder leiding van Ferry Vogelaar met bravoure het nummer Easy Going van Gert Bomhof horen. De startersgroep met veel laag koper en een mooi vol geluid neemt onder leiding van Jesse van der Ham het publiek mee op reis naar Portugal, Denemarken en Amerika. Bij het opleidingsorkest, ook onder leiding van Jesse krijgen de alt saxofonist en de trompettisten de gelegenheid om te soleren bij de nummers Don’t cry for me Argentina en Mexican Trumpets. Nummers die aan het applaus te horen goed worden ontvangen door het publiek. Na de pauze opent  het harmonie orkest onder leiding van Bram Soentjens met het stevige concert stuk Antonin’s New World. Het wordt strak en puntig gespeeld en zet de toon voor de rest van het optreden. Met Skyfall, Böhmisches Gold en Queen of the Dolomites laat het orkest de rijkdom van een harmonie horen, waarmee een waaier aan verschillende genres gespeeld kan worden.  Met Cups (When I’m Gone) wordt alles uit de kast gehaald. Slagwerkgroep, opleidingsorkest, harmonieorkest en zangeres Lisa de Bruijn voeren een spetterende finale op, waarin de slagwerkers traditiegetrouw een komische act hebben. Na dit geweld is het tijd voor de trekking van de loten die in de pauze zijn verkocht. Met dank aan de gulle middenstand van Nootdorp gaat menigeen tevreden met een prijs naar huis. Tijdens de borrel na afloop valt te beluisteren dat het concert zeer is gewaardeerd en dat het publiek heeft genoten van een smaakvol en gezellig najaarsconcert.