Spetterende afsluiting muziekproject voor de basisscholen

Twee maal achter elkaar liep de aula van de Jozefschool in Nootdorp afgelopen zaterdag vol met ouders en kinderen. Ze kwamen kijken of meedoen aan het afsluitende concert van het muziekproject van Harmonie Nootdorp. Ruim 600 kinderen van de groepen 5 en 6 hebben door lessen van de muziek docenten van de harmonie  kennis gemaakt met houtblaas instrumenten, koperblaasinstrumenten en slagwerk.
Bijna 100 kinderen hebben zich vervolgens ingeschreven voor de workshops op blaas- en slagwerkinstrumenten. Na afloop was er de presentatie voor ouders, broers en zusjes. Een mooi gezicht om 9-jarige kinderen te zien zeulen met grote instrumenten als hoorn, bariton, trombone en saxofoon, of iets kleinere als klarinet of trompet. En dan vervolgens uit volle borst er op blazen samen met de jeugdorkesten van Harmonie Nootdorp. De deelnemers van de slagwerkworkshop lieten zich evenmin onbetuigd achter hun trommen. Het enthousiasme spatte er af.
Onder leiding van slagwerkdocent Ferry Vogelaar kwamen eerst de deelnemers aan de slagwerkworkshops aan de beurt. Ze gaven al een hele show weg met zelfs een paar solisten. Daarna mochten de blazers hun kunsten laten horen, samen met de kinderen van de Startersgroep en het Opleidingsorkest van Harmonie Nootdorp onder leiding van Jesse van der Ham. Om beurten mochten de sax groep, de klarinet groep en de koper groep mee blazen met het orkest. Tussendoor lieten de kinderen van de trombone groep op hun mooie gekleurde p-bones horen dat ze al een liedje geleerd hadden.

Voorzitter Kees Sluis vertelde de aanwezigen dat het hele project mogelijk was gemaakt door een donatie van Fonds 1818. De bedoeling is om de Nootdorpse kinderen kennis te laten maken met blaas- en slagwerkmuziek en natuurlijk ook om te kijken of er kinderen zijn die na deze kennismaking verder willen met muziekles bij de muziekschool van Harmonie Nootdorp. Voor meer foto’s ----->

Volg ons ook of Facebook: harmonienootdorp.