Project basisscholen van Harmonie Nootdorp van start

Met het uitreiken van leskoffers aan alle Nootdorpse basisscholen is het muziekproject Windkracht 6 van start gegaan.
Dit project is gericht op de leerlingen van de groepen 5 en 6. Het project valt in 3 delen uiteen. In het eerste deel gaan de leerkrachten zelf met de kinderen aan het werk met de inhoud van de leskoffer. Ze leren over blaas- en slagwerkinstrumenten en de verschillende orkesten die met deze instrumenten te vormen zijn. Ze volgen daarvoor de hoofdpersonen van een dvd, kinderen die zelf op verschillende instrumenten lessen volgen en daarmee in een orkest muziek maken.

Vervolgens krijgen alle deelnemende groepen op hun eigen school een lessencircuit aan geboden door docenten van de Harmonie. Ze maken daar kennis met de wereld van de muziek op koperblaasinstrumenten, op houtblaasinstrumenten en op slagwerkinstrumenten. Bij het vertrek krijgen ze een flyer mee met een invulstrook waarmee ze zich kunnen opgeven voor deel drie, de workshops. Deze workshops worden gegeven op de zaterdagen 4 en 11 oktober in de Jozefschool, aan de Sportparkweg 6-8.

Dat zijn 2 workshops waarin ze in groepjes van 4 á 5 kinderen echt les krijgen op een instrument naar keuze. Na de tweede workshop mogen de kinderen het project afsluiten in de aula van de Jozefschool samen met het opleidingsorkest van de Harmonie. Ouders en andere belangstellenden zijn daarbij van harte welkom. In dat opleidingsorkest zitten de kinderen die in vorige edities aan dit project hebben deelgenomen. Kinderen die door dit alles erg enthousiast geworden zijn kunnen zich dan opgeven voor muziekles bij de Harmonie.

Dit project is mogelijk gemaakt door een gulle donatie van Fonds 1818.

Op 9 november om 14 uur geeft Harmonie Nootdorp een concert in de aula van de Jozefschool, waaraan alle geledingen van de vereniging deelnemen.  Dan kunt u een goede indruk krijgen van wat we op muzikaal gebied met de kinderen (en volwassenen uiteraard) bereiken. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal.