Het harmonieorkest

Het harmonieorkest bestaat uit leden die ervaring hebben met het spelen in een orkest. Ze beheersen hun instrument op het niveau van het muziekexamen B. Instroom is mogelijk voor mensen die  van andere verenigingen komen of van het opleidingsorkest. In het orkest zijn de volgende instrumentgroepen vertegenwoordigd:

Houtblaasinstrumenten: Klarinetten, waaronder bes klarinetten, een es en een bas klarinet, dwarsfluiten, saxofoons, waaronder alt- en  tenorsaxen en een bariton sax, hobo, fagot.

Klein koper: Trompetten en hoorns

Groot koper: Trombones, baritons en bassen.

Slagwerk: gestemd en ongestemd

Dirigent is Bram Soentjens. De muziek keuze wordt gedaan in een overleg van de dirigent met een muziekcommissie bestaande uit leden van het orkest. De dirigent heeft een beslissende stem in de uitvoerbaarheid van de stukken.

Het harmonieorkest verzorgt per jaar ongeveer 6concerten, waaronder de concerten in winkelcentra en de concerten voor de dorpsfeesten. Deze laatste worden in combinatie met de Oranjevereniging Nootdorp georganiseerd. Vier keer per jaar organiseert de harmonie een concert in eigen beheer: voorjaarsconcert, concert in winkelcentrum De Parade, najaarsconcert en kerstconcert.

Bij gelegenheden treden ook ensembles uit het orkest op. Deze worden ad hoc gevormd.